Velkommen til virkeligheden!

Fra denne side har du adgang til fem små artikler, som handler om dig som et helt almindeligt menneske i dit helt almindelige hverdagsliv med arbejde, partner og børn. Artiklerne handler om den virkelighed, du kender…

Hvis du kan genkende dig selv i teksterne, tror jeg, at du kan øge din livskvalitet ved at få belyst et eller flere temaer i dit liv gennem DialogHealingens U-proces. Når vi mødes, tager vi udgangspunkt i det tema, som fylder mest hos dig lige nu, og herfra lader vi processen folde sig naturligt ud 😉

Læs løs og ring eller send en e-mail hvis du får lyst til en session.

1. Hvad er autenticitet?

Ja, hvad er autenticitet? Autenticitet er lig med sådan noget som oprindelighed og naturlighed. Ordet “autentisk” kommer af det græske ord “authentia”, der betyder, at noget er pålideligt, fordi det viser sig, som det er. Man kan tale om at have en autentisk identitet. Har jeg sådan én, spørger du måske. Og ja, det har du. Det har alle mennesker, det er bare ikke alle, der kender sin autentiske identitet. Læs mere……

2. Er du autentisk i dit arbejde?

Når jeg bruger et ord som autentisk i forhold til dit arbejde, er det egentlig for at få dig til at tage stilling til, om du arbejdsmæssigt er på rette hylde? Elsker du dit arbejde? Laver du noget, du brænder for? Får du brugt dine talenter i dit arbejde? Er du god til det, du laver? Modtager du ros og anerkendelse for din indsats?

Hvis du møder op på dit arbejde i den indrestyrede autentiske udgave af dig selv, kan du svare JA til alle disse spørgsmål, men hvis du møder op i en mere ydrestyret ikke-helt-i-kontakt-med-dig-selv udgave af dig, vil du nok svare NEJ! Læs mere…..

3. Er du autentisk i dit parforhold?

Parforholdet er en udfordring, fordi du har nogle forventninger til, hvilke af dine behov, parforholdet skal dække, og din partner har sikkert sit eget sæt af forventninger. Hvis I ikke bevidst afstemmer jeres forventninger til hinanden og jeres parforhold, kan kærligheden komme til at drukne i konstante forhandlinger og hurtige kompromisser, hvor hverken du eller din partner får tilfredsstillet jeres behov for nærvær og autenticitet.

Er dit ”jeg” blevet opløst i en kultur af ”vi”?
Du er måske begyndt at sige ”vi” om dig selv, og i processen med at gå fra at sige ”jeg” om dig selv til at sige ”vi”, kan du være helt sikker på, at du er gået på kompromis med noget af det, der før var dig. Og det er din partner også. I er måske begge to blevet til nogle vage udgaver af jer selv i bestræbelserne på at skabe et fælles ”vi”. Det er al ære værd, men sagen er, at to vage individualiteter kun kan skabe et vagt ”vi”, mens to stærke autentiske individer kan skabe et stærkt ”vi”. Læs mere…..

4. Er du autentisk sammen med dine børn?

Selvfølgelig elsker du dine børn. Det er et af naturens mirakler, at børnenes ankomst i dit liv tilbyder dig muligheden for at åbne dit hjerte mod kærligheden, og det tilbud har du sikkert taget imod. Når det er sagt, er det også en udfordring at være forælder. Du oplever måske, at børn også er anledning til konflikter, at du kommer til at skælde ud og blive irriteret, at børn allerede i en tidlig alder selv vil bestemme, at du bliver presset ud i at argumentere for dine principper, at du i det hele taget ind imellem bliver sat grundigt til vægs i samværet med dine børn, når du vil opdrage på dem og sætte grænser, som det hedder.

Tiderne skifter…
Du har måske gennem din egen opvækst oplevet, at der blev sat grænser gennem formaninger, konsekvenser, forbud og påbud. At sætte grænser for børn på denne styrende måde forudsætter en overbevisning om, at det er børnene, der er noget i vejen med. At det er børnene, der skal rette ind, og at det er dig, der har ret. Læs mere….

5. Er du autentisk i din kommunikation?

Når du kommunikerer autentisk taler du fra et sted i dig, som du kan stå fuldt og helt inde for. Du siger, hvad du mener, og du mener, hvad du siger og dine verbale, kropslige og energimæssige budskaber stemmer overens. Der er ingen støj på linien.

Åh nej, sagde jeg virkelig det…? 
Har du prøvet at stå i en situation, hvor du ville ønske, at du kunne tage dine ord i dig igen? Selvfølgelig har du det. Det har vi vist alle sammen. Måske er du kommet til at såre en anden med dine ord uden at ville det. Det kom bare ud af munden på dig. Måske er du kommet til at sige noget, som du ikke helt har belæg for at sige. Det virkede bare som den bedste løsning for dig i situationen. Og det var ikke et bevidst valg. Det meste af din kommunikation er nemlig styret af ubevidste mekanismer, som er etableret i dig tidligt i livet. Læs mere…..